Μερικά πράγματα που πρέπει να τσεκάρετε πριν καταλήξετε στην ασφάλιση υγείας που θα επιλέξετε!

Η υγεία μας είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε! Και θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση στην οποία θα βρισκόμαστε όταν μας συμβεί. Γι’ αυτό, στις αβέβαιες εποχές που ζούμε, ο μόνος τρόπος να το εξασφαλίσουμε είναι να κάνουμε μια ασφάλιση υγείας για εμάς και την οικογένειά μας. Ποια είναι όμως τα κριτήρια για να επιλέξουμε το «πακέτο» που μας ταιριάζει;

Για να επιλέξει ένας Σύμβουλος Πελατών, σε συνεργασία με τον πελάτη, ποια είναι η ασφάλιση υγείας που του ταιριάζει, πρέπει αρχικά να εξετάσει τις ανάγκες του όπως αν είναι ήδη ασφαλισμένος μέσω ενός ασφαλιστικού ταμείου, αν συμμετέχει σε κάποιο ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο μέσω της εργασίας του, αν επιθυμεί να συμμετέχει ο ίδιος στα έξοδα νοσηλείας καθώς και τις υπηρεσίες και παροχές που θέλει να απολαμβάνει από την ιδιωτική του ασφάλιση. Μερικές από τις κυριότερες καλύψεις που προσφέρουν τα συμβόλαια νοσοκομειακής περίθαλψης είναι:

– δαπάνες νοσοκομείου
– δαπάνες νοσηλείας μίας μέρας
– έξοδα πριν και μετά τη νοσηλεία που σχετίζονται με το περιστατικό νοσηλείας
– ετήσιος προληπτικός έλεγχος υγείας (check up)
– αμοιβή χειρουργών, αναισθησιολόγων και λοιπών ειδικοτήτων 
– επείγουσα ιατρική βοήθεια στην Ελλάδα και το εξωτερικό
– επίδομα τοκετού
– δαπάνες ασθενοφόρου
– δαπάνες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών σε εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείου
– δαπάνες μεταμοσχεύσεων
– έξοδα συνοδού
– αμοιβή αποκλειστικής νοσοκόμας

Επίσης μία ασφάλιση υγείας συχνά συμπληρώνεται από πρόσθετες καλύψεις όπως πρόγραμμα διαγνωστικών εξετάσεων, χειρουργικό και νοσοκομειακό επίδομα ή επίδομα σοβαρών ασθενειών κ.α.

Οι βασικές παράμετροι που παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του ασφαλίστρου είναι το εύρος των παροχών, η ηλικία, η συμμετοχή του ασφαλισμένου σε μέρος των εξόδων (συχνά αναφέρεται ως απαλλαγή) κ.λπ.

Τα περισσότερα ασφαλιστήρια υγείας θέτουν περιοριστικούς όρους στην κάλυψη ασθενειών που προϋπάρχουν. Γι’ αυτό είναι σημαντικό ένα άτομο να αγοράσει ασφάλιση υγείας από μικρή ηλικία που είναι πιο πιθανό να μην έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Σε κάθε περίπτωση, μην παραλείψετε να διευκρινίσετε και να ζητήσετε  να σας δοθούν γραπτώς πληροφορίες για το ποιες δαπάνες καλύπτονται και ποιες όχι, για τους συμβεβλημένους γιατρούς και νοσηλευτικά ιδρύματα και για το ποια ακριβώς είναι η διαδικασία την οποία πρέπει να ακολουθήσετε εάν προκύψει να κάνετε χρήση της ασφάλισης υγείας σας.

Διαθέτουμε ένα πολύ εύχρηστο εργαλείο που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την ασφάλιση υγείας που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Itsyours.gr® | 2019 All Rights Reserved | Created & Developed with ❤ by WpFront